Home

Date Generale

New operational steps towards an alliance of european research fleets. / Pasi operationali catre o alianta a flotelor navelor de cercetare din Europa.

EUROFLEETS2

Combination of Collaborative project and Coordination and Support Actions for Integrating Activities

9 milioane euro

48 luni

01 martie 2013

28 februarie 2017

Jacques Binot, Ifremer - French Research Institute for Exploration of the Sea

31 institutii din 20 tari

1. Valoare Partener: 158.112,02 euro



2. Finantare:


- Comisia Europeana in cadrul temei INFRA-2012-1.1.12., Research Vessels, care se desfasoara sub egida programului de finantare europeana FP7 - Grant Agreement no. 312762 (CE finanteaza in proportie de 75% din activitatile RTD si 100% din activitatile MANAGEMENT, COORDINATION and SUPPORT din proiect)
Valoare finantata CE: 147.275,00 euro

- Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI - contract de cofinantare nr. 250 EU/ 26.11.2013 incheiat cu INCD GeoEcoMar (UEFISCDI finanteaza in proportie de 25% din activitatile RTD din proiect)
Valoare cofinantare GeoEcoMar: 27.330 RON


Obiective

EUROFLEETS2 reprezinta consolidarea proiectului EUROFLEETS1, cu scopul de a dezvolta o noua infrastructura distribuita la nivel pan-european cu viziune strategica comuna si acces coordonat la navele de cercetare (RVS) si la echipamentele marine. EUROFLEETS2 va intreprinde de asemenea actiuni specifice pentru a consolida organizarea flotelor de cercetare, a metodologiilor si a echipamentelor/ instrumentelor prin initiative operationale (cum ar fi flote virtuale), ceea ce duce la flote europene de cercetare interoperabile si rentabile.

Obiective principale ale proiectului EUROFLEETS2 sunt:
* Promovarea coordonarii operationale si integrarea vaselor de cercetare. Vasele europene moderne de cercetare sunt accesibile sub EUROFLEETS2 (8 de clasa Oceanica/globala si 14 de clasa Regionala) plus 6 piese de echipament mobile.
* Completare prespectivelor strategice pentru o Flota de cercetare europeana cu o compnenta polara;
* Promovare schimburilor echipamentelor mobile la bordul vaselor de cercetare pentru intarirea interoperatibilitate;
* Imbunatatirea impactului flotelor de cercetare privind inovarea prin stimularea implicarii industriei in activitati specifice, atit in calitate de utilizator final (de exemplu, dezvoltarea si testarea de echipamente noi sau de explorare la mare adincime pentru noi resurse), sau in calitate de furnizor;
* Dezvoltarea de noi actiuni de formare, inclusiv o universitate plutitoare pilot, si de noi inovatii tehnologice pentru a fi utilizat pe scara larga la bordul RVS europene;
* Efectuarea unui nou pas spre un grup durabila pe termen lung a vaselor de cercetare regionale europene, cu scopul de a aplica pentru introducerea acestuia in foaia de parcurs a ESFRI

In cadrul proiectului, INCD GeoEcoMar este implicat in pachetele de lucru nr 2, 4 si 11.



Documente

Rapoarte:

Raport 2014
Raport 2015



Contact

La nivel coordonator proiect FP7:
Ifremer - French Research Institute for Exploitation of the Sea,
Jacques Binot

La nivel partener GeoEcoMar:
Manager Proiect: Gheorghe Oaie
Tel: + 40 21.252.30.39
Email